Learning Technology beurs

Ik ben afgelopen week in Londen geweest bij de Learning Technology beurs samen met een grote Nederlandse delegatie. Er was een grote beurs met leveranciers en er waren veel internationale sprekers waarvan ik er drie gezien heb die ik hier wil vermelden.

De eerste is Lord Robert Winston met een fantastisch verhaal over hoe het brein werkt als we leren. Kijk naar het prachtige filmpje hieronder.

De tweede spreker was Charles Jennings.  Zijn 70-20-10 model wordt ook wel het 3E model genoemd en dat was nieuw voor me (Experience, Exposure, Education). Jennings gaf in zijn lezing aan dat leren van checklists een middel is om fouten te voorkomen. Hij noemde dit ‘ineptitude’: we gebruiken niet wat we weten. Een treffend voorbeeld van deze methode was vlucht 1549, zie de video hieronder.

Tot slot Jane Hart. Ze kon een grote zaal in beweging krijgen door mensen met elkaar te laten praten en diverse voorbeelden te gebruiken om social learning te oefenen. Ze maakte in haar presentatie, meer een facilitatie, veel gebruik van QR codes, public white boards en hoe chats in je lessen te gebruiken.

Op de beurs heb ik zelf nog met enkele leveranciers gesproken om ideeën op te doen voor mijn eigen projecten en die heb ik ook echt opgedaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.