Je taal spreken

Je taal spreken? Ik spreek geregeld Engels op mijn werk en merk wel dat ik nog steeds veel te leren heb als “not native” speaker. Ik spreek het niet slecht maar er is een Nederlands accent hoorbaar.  Heb jij dat ook?

Er zijn leuke boekjes geschreven over Nederlands – Engels met een paar leuke verbasteringen van het steenkool Engels. Louis van Gaal is hier natuurlijk een fantastisch voorbeeld van. Hij spreekt echter weer Spaans en ik niet. Churchill zei ooit bij een wandeling tegen toenmalig minister president Gerbrandy: “Ah, spring is in the air”, waarop Gerbrandy antwoordde “Why should I?”

Een paar andere voorbeelden? “You are good busy”  of “He is over the horse lifted” .

Ik kwam deze site tegen die je wellicht kan helpen, mij in ieder geval wel. Enjoy!

Je taal leren?

Taal leren?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.